کنکوری خواندن رو شروع کن!
برای کنکور ۱۴۰۳ از کی شروع کنم؟
کنکوری خواندن را از کجا شروع کنم؟
چه چیزهایی لازمه شروع درسخواندن برای کنکور است؟
بهترین زمان شروع مطالعه برای کنکور چه زمانی است؟
افرادی که الان دنبال پاسخ این سوالات هستند احتمالاَ داستان مورچه و گنجشک را شنیدهاند. مورچه و گنجشک ما در یک مکان نزدیکهم زندگی میکردند و گنجشک مدام مشغول شیطنت بود. هرروز به مورچه میگفت چرا تو هرروز ۱۰-۱۲ ساعت کار میکنی یکم تفریح کن و مورچه به او میگفت دوست من، من از کار لذت میبرم و دوماً فردای سخت در راه است و باید آیندهنگری کنم آذوقه جمع کنم.
ماه ها گذشت تا زمستان سر رسید و گنجشک ما از گرسنگی کم توان و ضعیف شد و به زور خود را به لانه مورچه رساند تا غذایی به او بدهد و مورچه به او گفت دوست من، یادت هست چقدر دربارهی آیندهنگری با تو حرف زدم؟؟
آیندهنگری در سالهای کنکور شمارا به چیزی که دوست دارید میرساند. پس زودتر دستبهکار شوید قبل از آنکه دیر شود.
امروز قرار است در این مقاله کامل درمورد این قضیه صحبت کنیم و به شما کمک کنیم به موقع به قطار کنکوری ها به پیوندید و عقب نمانید.
۷ قدم برای کنکوری شدن
۱.هدف خودتان را مشخص کنید.
قبل از آنکه شروع به درسخواندن کنید بهتر است هدف خودتان را مشخص کنید تا بتوانید به نسبت هدفتان میزان تلاش خودتان را نیز مشخص کنید.
مثلاً اگر شما به رشته پزشکی علاقه دارید و قصد دارید در دانشگاه شیراز تحصیل کنید لازم است که دروس کنکور را با میانگین ۶۵-۷۰ درصد بزنید و در دروس امتحان نهایی نمرات بالای ۱۸ را کسب کنید(اعداد فرضی هستند). زمانی که هدف شما مشخص شود میزان تلاش ما نیز باید به نسبت هدف خودتان باشد.
کسی که قصد دارد در رشته پزشکی در دانشگاه شیراز تحصیل کند به حداقل ۸ ساعت مطالعه در روز نیاز دارد. اگر دانشآموزی با پایه درسی قوی است از سال یازدهم شروع به مطالعه به سبک کنکوریها کند و اگر متوسط یا ضعیف است از پایه دهم کنکوری خواندن را شروع کند و روی نقاط ضعف خود تمرکز کرده و توان خود را افزایش دهد.
۲.کتابهای درسی مناسب خودتان را بخرید.
با توجه به هر درس و به نسبت ضعیف یا قوی بودنتان، کتابی متناسب با شرایط خودتان انتخاب کنید.
اگر در این زمینه تخصصی ندارید، حتماً از یک مشاور کمک بگیرید.
کتابهای مخصوص هر پایه، برای شروع دانشآموزان در پایههای دهم و یازدهم مناسب هستند، تستهای بیشتری از مباحث دارند و سعی کرده اند تمام مباحث کتاب را پوشش بدهند.
کتابهای جامع شامل هر سه پایه کنکور است. این کتب برای سال کنکور مناسب هستند و بیشتر تمرکزشان روی تست زدن و مرور است. این کتب تستهای کمتر و درسنامههای خلاصهتری دارند.
۳.برنامهریزی درسی مخصوص خود را داشته باشید.
درسال کنکور، برنامهریزی مثل یک فانوس در دل تاریکیست؛ باعث روشنایی مسیر و هدفمند کردن تلاش شما میشود.
یک برنامهدرسی خوب باید یک دید بلند مدت به شما بدهد که در یک سال قرار است چه مباحثی را مطالعه کنید. یک دید میان مدت به شما بدهد و برنامه یک الی ۲ هفته شمارا مشخص کند و یک برنامه کوتاه مدت داشته باشد که به نسبت وقت و زمانی که در طول روز دارید آن برنامه را اجرا کنید.
۴.در دروسی که ضعیف هستید درکلاس های کمک آموزشی ثبت نام کنید.
گاهی اوقات دانشآموزان مباحث را در کلاس درس یاد نمیگیرند، حتی از دوستان خودشان کمک میگیرند اما تاثیری ندارد. در این شرایط بهتر است یک دبیر آن درس را به آنان آموزش بدهد.
گاهی اوقات دانشآموز با سبک تدریس مدرسه نمیتواند تستهای آموزشی را حل کند. در این شرایط نیز بهتر است در کلاسهای کمک آموزشی شرکت کند تا پایه درسی او قوی شود و نکات کنکوری را در کلاس ها آموزش ببیند.
لازم به ذکر است که گاهی از رتبه برترها میشنویم در کلاس کنکوری شرکت نکردهاند؛ بله درست است! دانشآموزی که پایه قوی دارد و در مدارس نمونه دولتی و تیزهوشان آموزش میبیند، هرهفته درحال امتحان دادن است. مطالعه این دانشآموز صرفاً منوط به امتحانات دی و خرداد نیست و با تمرین و تکرار زیاد به تسلطی رسیده است که نیازی به کلاس ندارد.
پس اگر شماهم این شخصیت را دارید و زمان زیادی تا سال کنکورتان دارید میتوانید در کلاسها شرکت نکنید ولی اگر یک سال و نیم و کمتر مانده به کنکورتان پیشنهاد ما به شما این است حتماً در کلاس ثبت نام کنید تا سرعت پیشرفت خودتان را چندبرابر کنید.
حتما ببینید: نظر رتبه برترها دربارهی کلاسهای ماز
۵.آزمونآزمایشی مناسب خود را انتخاب کنید.
اگر دوست دارید از همان ابتدا وارد فضای رقابت کنکوری شوید و مدام خودتان را محک بزنید و ببینید آیا پیشرفتی در دروس داشتهاید یا نه، حتماً آزمونآزمایشی ثبت نام کنید.
مزایای شرکت در آزمونهای آزمایشی:
داشتن یک برنامه هدفمند با دید بلند مدت + ایستگاه های جبرانی
اطلاع از نقاط قوت وضعف
یادگیری مدیریت زمان در تستزنی
کاهش استرس و ترس از کنکور
شرکت در آزمونهای آزمایشی همواره پیشنهاد تمام مشاوران بوده است؛ به شما کمک میکند دید متفاوتی از درسخواندن خودتان داشته باشید و در قطار رقابت کنکور باقی بمانید.
بیشتر بخوانید: ۵ مزیت بسیارمهم آزمون دادن
آزمونهای آزمایشی ماز، همواره انتخاب رتبههای تک رقمی کنکور بوده است.
مشاهده آزمونهای ماز
۶.شیوه صحیح مطالعه دروس و تست زنی را یاد بگیرید.
برای شروع لازم است روش صحیح مطالعه و تست زنی را بدانید تا از همان ابتدا از زمان مطالعهتان بهترین بهره را ببرید. سوالات کنکور چهار گزینه ای هستند و لازم است روش مطالعه مخصوص آن را یاد بگیرید تا بتوانید از وقتی که برای درسخواندن میگذارید بیشترین بهره را ببرید.
امتحانات نهایی بصورت مفهومی طرح میشوند ونسبت به سالهای گذشته سطح سوالات دشوارتر شده است؛ لذا لازم است روش مطالعهای را در پیش بگیرید که بتوانید هم در امتحانات نهایی و هم در کنکور موفق شوید. تمام دروس روشهای مختلف متفاوتی دارند که لازم است آنها را یاد بگیرید و تمرینشان کنید تا به مرور به این روند مطالعه و درسخواندن عادت کنید.
۷.شروع کنید.
حال که تمام موارد لازم برای یک شروع پرقدرت برای کنکور را دارید، وقت آن رسیده است که دستبه کار شوید و درس خواندن را شروع کنید.
اگر عادت به مطالعه نداشتید بهتر است با ساعت مطالعه کم شروع کنید و به مرور ساعت مطالعهتان را افزایش دهید.
اگر انگیزه ای برای درسخواندن ندارید و تنبلی میکنید بهتر است از دروسی شروع کنید که به آن علاقه دارید.