چرا از آزمون دادن میترسیم؟
اما گاهی مشکلات مختلف مثل نرسیدن به برنامه آزمون، باعث میشود که دانش آموز از آزمون دادن منصرف شود و در آزمون شرکت نکند.
امروز میخواهیم به یکی دیگر از مشکلات سر راه آزمون دادن اشاره کنیم: ترس از آزمون دادن!!
۱. نتیجهگرایی
مسیر کنکور مثل دوی ماراتن یک مسیر طولانی است. در این مسیر پیوستگی ، استمرار و قدم به قدم بهتر شدن؛ مهم ترین گامیست که میتوانید بردارید. پس باید تمرکز خود را از روی نتیجه برداشته و به فرایند معطوف کنید.
یاد بگیرید که هر آزمون یک گام در راستای هدف اصلی است و بهبود فرایند و روش هایتان به کمک آزمون خیلی مهم تر از نتیجه آن است. هرچند که باید بدانید وقتی به جای نتیجه روی فرایند تمرکز میکنید، خود به خود پس از مدتی نتیجه خیلی بهتری هم میگیرید.
اگر بخواهیم مثال بزنیم، مثل این است که یک راننده فرمول ۱ بدون توجه به شرایط چرخها و سوخت ماشین، فقط روی نتیجه (بردن مسابقه) تمرکز کند. در صورتی که اگر سعی کند مهارت خود و تجهیزاتش را بهبود ببخشد، در نهایت نتیجه بهتری هم می گیرد.
۲. ترس از شکست
ترس از شکست یک احساس طبیعی است و حتی مقداری از آن برای موفق شدن نیاز است؛ چون باعث میشود که یک استرس مثبت داشته باشیم و در این مسیر طولانی که پر از خستگی و توقف است؛ رو به جلو گام برداریم.
ولی این ترس از شکست نباید به حدی برسد که جلوی حرکت کردن و تلاش کردن ما را بگیرد. باید بپذیریم که شکست بخشی از مسیر است و چه بهتر که ما در طی مسیر با شکست های کوچک نقاط ضعف خود را بیابیم تا بهترین نسخه از ما با کنکور رو به رو شود.
۳. فشار اطرافیان
خیلی وقتها ذهن دانش آموز درگیر مسائل مختلفی مثل توقعات اطرافیان میشود.
بهتر است بدانید که هر تفکر یا هر استرسی که به شما کمک نکند یا مقدار آن از حد معمول رد شود، شما را در مسیر کنکور عقب میاندازد. فکر کردن به بازخورد اطرافیان به نتیجه آزمون شما، یکی از همان مواردیست که هیچ کمکی به شما نمیکند و صرفا شما را عقب میاندازد.
کسی که خیرخواه شما باشد در هر موقعیتی شما را به آزمون دادن تشویق میکند؛ چون میداند که آزمون دادن_فارغ از نتیجه_به پیشرفت شما کمک میکند.
البته این به این معنی نیست که از اطرافیان خود مثل معلم و مشاور کمک نگیرید. خیلی وقت ها نکاتی از چشم ما پنهان میماند و یک فرد خیرخواه میتواند آن موضوع را به ما گوشزد کند.
۴. ترس از فراموشی
بعضی وقتها دانش آموز پس از شرکت در آزمون متوجه میشود که بخشی از مطالبی که خوانده بود را فراموش کرده و به همین دلیل برای جلوگیری از این اتفاق و نداشتن احساس بد، در آزمونهای بعدی شرکت نمیکند!
هدف آزمون دادن همین پیدا کردن مشکلات است و به جای پاک کردن صورت مسئله، دانش آموز باید به دنبال اصلاح روش مطالعه و روش مرور خود باشد.
اینکه ما بخشی از مطالب را فراموش کنیم بسیار طبیعی است و برای همه حتی رتبه های تک رقمی اتفاق می افتد. نکته مهم و اثرگذار این است که چه کنیم که این فراموشی به کمترین میزان ممکن برسد.
آیا روش مطالعه ما مشکل دارد؟
آیا زمان مرورهای ما مناسب است یا فواصل مروری باید اصلاح شود؟
به اندازه کافی تست مروری میزنیم؟
پس به جای شرکت نکردن در آزمون، بهتر است به کمک آزمون مسیر خود را به سمت موفقیت تغییر دهیم.